Huis financieren

Huis financieren

Amstelhoven Makelaardij is geen tussenpersoon voor hypotheken en verzekeringen. Dat laat zij graag over aan bijvoorbeeld de specialisten van JRB Hypotheken & Verzekeringen, eveneens gevestigd in Amstelveen. JRB is meer dan een financieel specialist en hypotheek- & verzekeringsadviseur gebleken. JRB is een financieel vertrouwenspersoon, een sparringpartner en een verbinding tussen haar cliënten en vele tientallen dienstverleners.

Daarnaast sluit de benadering van JRB prima aan op de wijze waarop Amstelhoven met haar cliënten wenst te werken. Direct, persoonlijk, accuraat en snel.

John Bijlsma

John Bijlsma

Financieel adviseur / Directeur
Michèle Breuker

Michèle Breuker

Verzekeringsadviseur

De hypotheekadviseur

Voor het eerst een hypotheek afsluiten is alsof je je in een onbekend Aziatisch land op de markt beweegt. De taal, de gebruiken en zelfs de meeste ingrediënten zijn je vreemd. Het is belangrijk dat je je laat bijstaan door iemand die begrijpt wat je aangeboden krijgt. Die bekend is in die wereld.

In de wereld van hypotheken heet zo iemand een hypotheekadviseur. “Een belangrijke spil bij de aankoop van een eerste huis”, zo vertelt John Bijlsma, directeur-oprichter van JRB Hypotheken & Verzekeringen. Een erkend en onafhankelijk adviesbureau met het KFD-keurmerk (Keurmerk Financiële Dienstverlening). Bijlsma, ooit begonnen in de financiële wereld bij een bank, adviseert al 30 jaar starters, oversluiters en doorstromers bij hun hypotheek en andere financiële vraagstukken in het leven.

En alhoewel Bijlsma zijn rekenmachine standaard op de tafel heeft staan – hij rekent elk voorbeeld wat hij geeft eerst even nauwkeurig door – gaat hij verder dan de cijfers op zich. “Voor een starter is een eerste hypotheek vaak ook een eerste kennismaking met vermogensplanning en financieel beheer in hun leven. Het is prachtig om met hen te zoeken naar een hypotheekvorm die bij hun leven past.”

Het zijn mooie woorden, maar wat betekent dat? Bijlsma: “Goed hypotheekadvies gaat niet om de hoogst haalbare hypotheek. Ik kijk met al mijn cliënten, en starters in het bijzonder, naar de verhouding van de maandlasten en hun wensen in het leven. Natuurlijk wil je uit eten kunnen, een avond stappen of op termijn zelfs een kindje. Al die zaken hebben invloed op je besteedbaar inkomen. Het is de kunst een hypotheek af te sluiten die rekening houdt met je huidige leven, maar ook met het leven van morgen en overmorgen.”

Maar de onafhankelijke hypotheekadviseur kan meer, vertelt Bijlsma aan de hand van een voorbeeld. Zo adviseerde hij een jonge man uit Amstelveen. Die berekende via internet dat zijn maximale hypotheek zo’n € 155.000 bedroeg, net te weinig voor het appartement dat hij op het oog had. Bijlsma rekende met hem mee en kwam tot een andere conclusie. “Hij werkte op Schiphol in de vrachtafhandeling, in wisseldiensten. Dat laatste was van belang, want met de Nationale Hypotheek Garantie mag je de vaste wisseldienst toeslagen meerekenen.” Het scheelde meer dan € 20.000. “Precies genoeg voor hem om een tweekamerappartement te kunnen kopen”, vertelt Bijlsma trots.

Voorbeelden als deze maken het werk van Bijlsma ‘leuk’. “Zulke resultaten maken dat ik dagelijks de ontwikkelingen op het gebied van regelgeving bijhoud. Je wilt voor je cliënten op de hoogte blijven. Van de aangescherpte regels voor hypotheken tot de starterslening van de gemeente Amstelveen: ik houd het bij zodat mijn cliënten zich op andere dingen kunnen richten.”

Wil je een vrijblijvend oriëntatiegesprek met John Bijlsma? Neem dan contact op met JRB via https://jrb.nl/contact

www.jrb.nl

LInk naar:Verhalen van klantenLInk naar:Diensten

Volg ons
op social media

Burgemeester
Haspelslaan 45
1181 NB Amstelveen

020 – 6435588
info@amstelhoven.nl

BTW: 806054645B01
KvK: 33291208