Mijn favorieten

Blog

Ga voorbereid de herfst in
Geplaatst op: 4 oktober 2022
De dagen worden korter, de temperatuur daalt, de bladeren vallen van de bomen en de zakken met pepernoten liggen alweer in de schappen. Tekenen dat de herfst haar intrede heeft gedaan. Tijd om je woning voor te bereiden op dit vaak onstuimige seizoen.
Lees meer...
Wat is de invloed van de stijgende hypotheekrente op het kopen van een huis?
Geplaatst op: 4 oktober 2022
In meerdere opzichten heeft de stijgende hypotheekrente invloed op een nog af te sluiten hypotheek. Door een hogere hypotheekrente krijg je hogere maandlasten en je kunt minder hypotheek krijgen op je inkomen. In hoeverre de hogere rente jouw kansen op de huizenmarkt beïnvloedt, leggen wij graag aan je uit.
Lees meer...
Wat te doen bij een stroomstoring?
Geplaatst op: 4 oktober 2022
Het ene moment zit je nog lekker onder de leeslamp te lezen, het volgende moment zit je volledig in het donker. Ook de vaatwasser draait niet meer en er komt geen muziek meer uit de boxen. Wat nu?
Lees meer...
Prinsjesdag 2022: Fors(telijk)e energieprijsdaling en demping van de koopkrachtval
Geplaatst op: 23 september 2022
Door de uitbraak van het coronavirus hebben we ‘m twee jaar moeten missen, maar dit jaar maakte de Glazen Koets zijn rentree. En wel met een extra passagier!
Lees meer...
Tuintips voor september
Geplaatst op: 6 september 2022
September. De zomervakantie is voorbij. Het gewone leven gaat weer beginnen en de lange avonden in de tuin worden ook steeds een beetje korter. Toch is er nog genoeg te doen in de tuin in september.
Lees meer...
Je eerste huis kopen – Waar moet je op letten?
Geplaatst op: 6 september 2022
De huizenmarkt is de gekte aan het afschudden. Het overbieden van tienduizenden euro’s wordt minder gebruikelijk. De huizenprijzen zijn nog steeds erg hoog, maar het is weer aantrekkelijker geworden om een huis te kopen. Waar moet je op letten bij het kopen van je eerste huis?
Lees meer...
Snel en simpel besparen op je energierekening
Geplaatst op: 6 september 2022
Huishoudens betalen fors meer aan de energierekening dan het afgelopen jaar. Vooral de mensen die een nieuw contract moeten afsluiten, zien hun maandbedrag minimaal verdubbelen. Een forse stijging die lang niet voor iedereen zomaar op te vangen is. Hoe kun je snel en simpel besparen op je energierekening?
Lees meer...
Wat zijn de gevolgen van de stijging van de hypotheekrente?
Geplaatst op: 2 augustus 2022
Eind vorig jaar zijn de hypotheekrentes licht gestegen. In het eerste half jaar van 2022 zijn de rentes vervolgens hard gestegen. Er is sprake van een verdubbeling van rentes in bepaalde rentevast periodes. Voor huiseigenaren kan dit effect hebben op de maandlasten. Huizenkopers merken het in ieder geval.
Lees meer...
Bescherm je tuin (en jezelf) tegen extreme hitte
Geplaatst op: 2 augustus 2022
In juli hebben we de eerste code oranje aan de broek gehad wegens extreem warm weer. Met in Zuid-Limburg zelfs temperaturen van ruim boven de 39 graden Celsius. Dat is nog steeds uitzonderlijk, maar het weerbeeld wordt wel gekenmerkt door steeds meer extremen. En dus ook...
Lees meer...
Uitbouw op of tegen de erfgrens?
Geplaatst op: 2 augustus 2022
De knoop is doorgehakt. Je gaat niet verhuizen, maar je gaat uitbouwen. Je wil graag de buitenmuur doortrekken, maar dat betekent dat je op de erfgrens moet bouwen. Met deze tips weet je wat je wel en niet zomaar mag doen met de uitbouw.
Lees meer...
Lichte bries zorgt voor verkoeling van de woningmarkt
Geplaatst op: 5 juli 2022
Er lijkt een lichte daling te zitten in de snelheid waarmee de huizenprijzen stijgen. Vergelijk je de stijging met deze tijd vorig jaar, dan praten we wel nog steeds over een forse stijging. Echter gaat de stijging minder hard. Wat betekent dat voor de huizenkoper?
Lees meer...
Hoe kun je het energielabel van je huis verbeteren?
Geplaatst op: 5 juli 2022
Door het verbeteren van het energielabel van je huis, kun je besparen op de maandelijkse energielasten. Hoe pak je het aan en waar begin je? Wat de slimste manier is, leggen we jou graag uit.
Lees meer...
Relaxed verhuizen dankzij gouden verhuistips!
Geplaatst op: 5 juli 2022
Verhuizen kan best wat stress met zich meebrengen. Dat komt door de ingrijpende verandering van een ander huis en een andere leefomgeving. Wij kunnen de stress een beetje wegnemen door gouden verhuistips met je te delen. Met deze
Lees meer...
Zoveel moet je sparen voor het kopen van een huis
Geplaatst op: 1 juni 2022
Een huis kun je volledig financieren met een hypotheek. Toch heb je eigen geld nodig bij het kopen van een huis. De bijkomende kosten kun je namelijk niet...
Lees meer...
Dit zijn de tuintrends van 2022
Geplaatst op: 1 juni 2022
We kunnen in deze maand qua weertype hopelijk wat meer zon verwachten. Zodra de zonnestralen gaan schijnen gaat het buitenleven ook direct weer van start en is het tijd om de tuin langzaam weer...
Lees meer...
Geen btw meer op zonnepanelen vanaf 2023
Geplaatst op: 5 mei 2022
De aanschaf van zonnepanelen is nog steeds een behoorlijke hap uit de portemonnee. Momenteel kun je de btw via de Belastingdienst terugvragen, maar dat proces is niet altijd even eenvoudig voor iedereen. Daarom...
Lees meer...
Rookmelder straks verplicht in iedere woning
Geplaatst op: 5 mei 2022
Wist je dat je reukzintuig niet meer werkt als je slaapt? Waar je van een harde knal ’s nachts wakker schrikt, pikt je neus geen vreemde geuren meer op zodra je slaapt. Dat is ook een van de redenen waarom...
Lees meer...
De etiquette van verbouwen
Geplaatst op: 5 mei 2022
Wie wil er nu niet opnieuw verliefd worden op zijn eigen woning? Voordat je dat punt hebt bereikt, heb je nog wel flink wat stappen te zetten. De volgende vijf etiquetteregels gaan jouw helpen je verbouwing soepel(er) te laten verlopen.
Lees meer...
Opkoopbescherming van kracht
Geplaatst op: 5 april 2022
Het zal niemand zijn ontgaan: vanuit de overheid worden er maatregelen genomen om de woningmarkt (meer) te reguleren. Onderstaand twee artikelen met een samenvatting van de opkoopbescherming in Amsterdam en Amstelveen.
Lees meer...
Tips voor woningzoeker bij stijgende rentes
Geplaatst op: 5 april 2022
De historisch lage hypotheekrente kruipt steeds sneller naar een iets minder historisch niveau. De rentes blijven laag, maar zijn de afgelopen tijd in snel tempo gestegen. Wat betekent dit voor jou als woningzoeker?
Lees meer...
Hypotheek aangepast? Let hierop bij het doen van je aangifte
Geplaatst op: 5 april 2022
Voor 1 mei 2022 moet de belastingaangifte binnen zijn bij de Belastingdienst. Heb jij je hypotheek in 2021 overgesloten dan heb je daar vast ook kosten voor gemaakt.
Lees meer...
De grootste energieslurpers in huis
Geplaatst op: 3 maart 2022
De energieprijzen stijgen steeds een beetje meer. Huizenbezitters met een variabel energiecontract merken dat direct. Ook de huizenbezitter die binnenkort een nieuw contract moet afsluiten kan maar beter alvast beginnen met sparen. Dat is...
Lees meer...
Kunnen duurhuurders nu een huis kopen?
Geplaatst op: 3 maart 2022
Huurders die maandelijks een hoog bedrag aan huur betalen, hebben bewezen dat ze de hoge maandlasten aan kunnen. Toch lukt het deze duurhuurders vaak niet om een huis te kopen. Met een...
Lees meer...
Isolatie en zonnepanelen hebben positief effect op verkoopprijs van je woning
Geplaatst op: 3 maart 2022
Je denkt erover na je woning te verduurzamen. Je weet echter niet of je nog lang in dezelfde woning blijft wonen. Je wilt dus best investeren, maar je haalt de investering er liever ook uit op het moment...
Lees meer...
Kan een makelaar zowel voor de kopende als verkopende partij optreden?
Geplaatst op: 2 februari 2022
Nee, dat kan niet. Sterker nog, het mag niet eens. Een verkoopmakelaar behartigt de belangen van de verkopende partij en de aankoopmakelaar die van de partij die een woning wil kopen. 
Lees meer...
Hypotheektermen – Wat houdt de bijleenregeling in?
Geplaatst op: 2 februari 2022
Na het verkopen van je huis ontvang je, met de huidige huizenprijzen, meestal een overwaarde. Om voor je volgende koopwoning ook weer optimaal te profiteren van de hypotheekrenteaftrek, moet je de overwaarde investeren in de volgende koopwoning. Dat volgt uit de bijleenregeling. Wat moet je weten over de bijleenregeling?
Lees meer...
Vanaf 1 februari verplicht verduurzamen
Geplaatst op: 2 februari 2022
Ben je van plan te gaan verbouwen? Dan kan het zijn dat je wordt verplicht maatregelen te treffen om je woning te verduurzamen. Vanaf 1 februari geldt een nieuwe wet die zegt dat je bij een grote verbouwing je woning direct moet verduurzamen. 
Lees meer...
Toch maar een kluswoning kopen?
Geplaatst op: 11 januari 2022
De prijs van een gemiddeld koophuis ligt al bijna op €420.000. Je kan veel goedkoper kopen door te kiezen voor een opknapper. Koophuizen met veel...
Lees meer...
KERSTBOOM ERUIT, KAMERPLANT ERIN
Geplaatst op: 5 januari 2022
De laatste paar weken van december kijk je tegen de Kerstboom aan en bedenk je dat het eigenlijk best gezellig staat, zo’n grote groene boom in je woonkamer. Waarom vervang je de kerstboom niet gewoon voor een mooie groene kamerplant.
Lees meer...
HYPOTHEEKRENTE STIJGT (NOG STEEDS ERG LAAG)
Geplaatst op: 5 januari 2022
De hypotheekrentes zijn al aan het stijgen sinds oktober, maar het gaat om kleine stijgingen. De beperkte stijgingen hoeven niet een reden te zijn om af te zien van het kopen van een huis. In maandlasten maakt het een gering verschil en de hypotheekrentes zijn nog steeds extreem laag.
Lees meer...
VERANDERINGEN HYPOTHEEK IN 2022
Geplaatst op: 5 januari 2022
Er gaat het nodige veranderen voor huizenbezitters en voor mensen die in 2022 een huis gaan kopen. Er zijn positieve punten, maar zeker ook negatieve punten waar je in 2022 mee te maken kunt krijgen. Veranderingen die huizenbezitters of kopers treffen, lichten we toe.
Lees meer...
Kerstboom kopen? Kies er een met kluit!
Geplaatst op: 14 december 2021
Oh dennenboom, oh dennenboom, wat zijn je takken wonderschoon… Tenminste, de eerste week dan. Daarna begint de boom zijn naalden alweer te verliezen en gaan de takken steeds meer hangen onder het gewicht van de ballen en andere ornamenten. Volg deze tips en voorkom vroegtijdige uitval van dennennaalden en houd je kerstboom zo lang mogelijk mooi.
Lees meer...
Zo ruikt je woning altijd lekker fris
Geplaatst op: 14 december 2021
Je herkent het vast. Je bent je huis klaar aan het maken voor de feestdagen en daarbij hoort ook een lekkere frisse geur. Hoe krijg je dit voor elkaar? We hebben een paar tips voor je!
Lees meer...
Stijgende energieprijzen? zou houd je de rekening laag
Geplaatst op: 14 december 2021
Het is volop in het nieuws: de fikse stijging van de energieprijzen. De consument gaat aanzienlijk meer betalen voor de energie die hij afneemt. Ondanks de geplande compensatie, kan het zijn dat je nog steeds meer gaat betalen dan je gewend bent. Gelukkig kun je zelf maatregelen treffen om de energierekening zo laag mogelijk te houden.
Lees meer...
Jubelton staat onder druk
Geplaatst op: 14 december 2021
De jubelton staat onder druk. Het lijkt er nu echt op dat er een eind komt aan de schenking van ruim een ton, die de ontvanger ervan vervolgens in zijn of haar huis moet steken. Hoe lang kun je nog gebruik maken van deze regeling nu het lijkt of er serieuze plannen zijn om de schenkingsregeling af te schaffen?
Lees meer...
Zo overleven je planten hun winterslaap
Geplaatst op: 3 november 2021
Het valt niet altijd mee de groene planten in je woonkamer groen te houden. Toch zijn er enkele basisprincipes die de kans van overleven wel groter maken. Wist je bijvoorbeeld dat je woonkamerplant in de winter een andere verzorging nodig heeft dan in de zomer? Met deze tips weet jij precies wat jouw plant nodig heeft om de winter te overleven.
Lees meer...